En sån där.. äventyrsdag!

Vilken dag det blev idag! Jag är helnöjd!

Började med att vi vaknade vid 9 och gick upp. For ut till Haddingen för att köra en kanske sista sväng med skotern. Vi visste att lappen vi är bekant med skulle valla renar till Vindeln så vi följde efter spåren för att haka på.

Dock hann vi bara till Tavelsjön då vi träffade på en förvirrad hund som slitit sig. Han hade dragsele och lina efter så vi tog fast honom och försökte leta reda på ägaren, utan resultat. Jättefin och lydig hund. Lydde minsta lilla vink så undrade varför han slitit sig? Funderade lite på vad vi skulle göra. Ringde Anette för att höra om de kanske stog på VK om nån som tappat hunden men icket. Då blev det ett samtal till farbror blå och rapportera in. Deras förslag var då att antingen ta hand om hunden och vänta om vi/de hittade ägaren eller bara låta den vara. Blev då ett till samtal till Anette som kom och hämtade honom och försökte leta reda på ägaren medans vi körde vidare.

Blev krokig väg hit och dit i sockersnön och till slut var vi ikapp på Vindelälven. Var faktiskt riktigt roligt och intressant hur det går till att valla renar. Mäktigt hur alla håller ihop och går dit man vill. En upplevelse jag kommer att minnas :) 
När renarna skulle vila lite körde vi vidare till Vindeln för tankning och korv, mums! Sen körde vi tillbaka igen. Nu var det dags för renarna att gå ifrån älven, över vägen och till andra sidan. Herregud hann jag nästan tänka, hur ska vi klara detta med ca 1500 renar? Men det gick jättebra! Är fantastiskt hur dom håller ihop och följer varandra. Man fick som driva dom dit man ville och då följde alla med. Kul! Faktiskt något av det mest annorlunda, på ett häftigt sätt, jag varit med om så detta kommer jag definitvt att minnas, att lilla jag oxå var med en stund! Skoj :)

När vi sen kom tillbaka till Haddingen igen hade Anette gjort ett jättebra eftersökningsjobb och tillslut hittat ägaren till hunden så allt slutade lyckligt. En rolig och äventyrlig dag idag!

So long!

Lycksele + sol

Tiden tickar på.. Länge sen update nu.. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på att skriva..

För några helger sen körde jag, Joel, Malin och Marcus skoter till Lycksele. Vägen dit var inte så kul, snöfria skogsvägar till leder och stenhård snö när det väl var det. Smart som jag är (?) la jag mig sist, då hann snön bli lite mjukare så inga slides behövde nötas i onödan ;)
Väl uppe hade Joel och Marcus överraskat att hyra en stuga på campingen. Visserligen kunde inte Marcus hålla sig från att berätta för Malin så hon visste innan vad som vad påhittat men inte jag, det var lite spännande! Stugan var jättefin! När vi landat bestämde vi oss för att köra på hotellet och vara i relaxen, gud så skönt för ömmande muskler! Riktigt härligt!
Middagen blev på kåtan på campingen, fick inte bra betyg från oss iaf. Dyra priser + att hamburgarna grabbarna beställde var som stora torra köttbullar så de åkte tillbaka. Dock bjöd dom på efterrätten så betyget gick väl upp lite iaf. Men inget att rekommendera iaf, tyvärr =/
Dagen efter var det dags för hemfärd, sov ut och tog de bara lugnt på morgonen då vi plötsligt insåg att vi ställt fram klockan och det helt plötsligt blev bråttom att städa ur stugan för att vara ute kl 11, eller 10 som det blev för oss nästan! Men vi hann, nästan iaf, det gjorde inget att vi blev lite sena.
På vägen hem blev det som rena rama e4an. Vilken härlig led! Vi körde då via Åmsele och vilket lyckokast det var! Vägen var visserligen lite längre men o så bra! Rena njutningen att köra på! När vi sen kom hem somnade vi ganska snabbt i sängen både jag och Joel. Det kostar att vara gammal och ligga på topp!

Annars har det inte hänt så mkt.. Ligger nu och bloggar i sängen i väntan på att fara på bodypump. Joel har farit ut för att köra skoter på sista snön, all snö är nästan borta här så jag kände inte för en "leta-snö-körar-dag". För övrigt är det strålande fint väder i Umeå idag så blir kanske att försöka komma sig ut litegranna..

So long!

RSS 2.0