Äntligen!

Äntligen! Idag kom det in pengar på mitt konto. Försäkringskassan betalade ut min heltidsjukskrivning idag vilket kändes sjuk efterlängtat! Hurra!

Idag har jag gått till jobbet igen. Jobbade mellan 10-12 och gick sen och hälsade på Björn. Mycket trevligt! Satt där på en timmes kaffe och gick den vidare till sjukhuset där jag skulle träffa sjukgymnasten för första gången. Hon tryckte och kände lite på mig. Tydligen är det väldigt spänt där ryggen gått av. Men det kom inte som en nyhet, har jag känt själv oxå. Skulle verkligen behöva en professionell massage. Fick även några övningar jag ska göra. Såg väldigt löjligt ut men gör säkert sin nytta. Snart kan jag börja gymma igen !

Imorrn far vi till Kittelfjäll för att fira valborg. Blir säkert bra.. Är på lite pms-humör senaste dagarna så är lite skeptisk till det mesta. Mest hoppas jag på att maten blir bra. Dom som känner mig vet om att jag är väldigt noga när det gäller mat. Inte att jag är kräsen utan mer att det ska vara "rätt" mat på "rätt" dagar. Alltså inte vardagsmat på helgen och vice versa. Blir spännande att se vad dom köpt. Grillning till middag men lunch och frukost blir mer nervöst. Vet hur sur jag blir och är synd på en helg som denna. Vi får bara hoppas på det bästa..

So long!

Första arbetsdagen

Idag var det första arbetsdagen efter en ca 10 veckors sjukskrivning. Kan säga att jag varit väldigt nervös dom senaste dagarna. Dels är det för att vi fått en ny dator på jobbet som jag måste lära mig men framförallt för ryggen. Den här veckan ska jag dock bara jobba 2h/dag så det känns skönt att få mjukstarta lite.

Inatt sov jag inte speciellt bra, varken jag eller joel sov bra så kanske låg nåt i luften. Jag vaknade flera gånger och rädd för att försova mig. Första gången på länge som jag ställde klockan. Men jag kom upp rätt lätt ändå tycker jag. Nu var det ju kanske inte så tidigt som jag började men ändå! Idag skulle jag jobba mellan 10-12. Bestämde mig för att jag skulle gå till jobbet som är 3,8km enligt eniro. Har ju köpt nya "gympaskor" som ska aktivera musklerna ännu mer så vill ju testa av dom. Beräknade att det skulle ta runt en timme att gå så bar mig iväg kvart i 9. Gick faktiskt riktigt bra att gå, förutom att jag höll på att dö av värme då jag klätt mig alldeles för varmt.

Jag anlände på jobbet ca 30 min innan start så tog "bara" 45 min att gå. Arbetspasset gick faktiskt bra. Känns gör det helt klart i ryggen men 2h var rätt lämpligt. Kändes konstigt bara att fara hem så fort, bra för ryggen dock.

Joel hämtade mig sen på sin lunch och vi åkte till bowlingcentrum för att äta. Fläskkarré med aromsmör, potatispuré och rödvinssky. Mums. Gott med salladsbuffé oxå.

Bestämde mig sen för att gå hem därifrån. Det tog lite längre tid. 4,1km tog ca 1h att gå men då blåste det en hel del oxå. Skönt att få röra på sig lite. Nu när jag är hemma blev det ryggläge. Nu pallar inte ryggen mer. Men det känns iaf skönt att ha fått lite motion idag! Skönt att få igång blodcirkulationen i musklerna i ryggen oxå, dom har ju inte fått jobba något på länge. Imorgon blir det nog cykel istället då jag jobbar 16-18 och vill hem fort till väntande middag.

So long!

Dåligt samvete

Åhhh.. just typiskt.. Blir så ledsen på mig själv.. Är det något jag är bra på så är det att få dåligt samvete. Får superduperdåligt samvete av allt dåligt jag gör som har med andra att göra, tex råka ha sönder något som är någon annans.

Igår hade jag inte sönder något men tappade något jag fått i present. Jag har nämligen tappat mitt armband som jag fått av Anna i födelsedagspresent. Har haft på mig de varje dag sen jag fick de för snart 5 år sen. Älskade verkligen de. Känner mig helt naken utan de. Och inte minst mitt samvete. Usch, mår så dåligt. Kan göra vadsomhelst för att få tillbaka de. Grävde tom i soporna igår då det ev kan ha följt med när jag tagit av mig engångshandskar som jag sen slängde. Men inget armband. Usch.. jag mår dåligt..

So long!

Grattis Henke och Erica !!

Imorse fick jag nått ryck.. Först och främst blev jag väckt utav posten som kom redan kl 10 idag, tur var väl de så man inte sov bort hela dagen. Fick då ett brev från mitt försäkringsbolag som meddelade att dom kommer sätta in ersättning för mina kläder som blev uppklippta i olyckan imorgon. Jippie! Äntligen en liten slant in på kontot!

Sen blev det full fart. Gick upp. Började städa undan kläder som låg här och var. Satte igång en tvättmaskin. Vek den torra tvätten. Renbäddade. Rensade i klädskåpet i hallen och bar sen upp grejer på vinden. Nu känns det som att man gjort lite idag iaf :)

Ska idag vara utan korsetten till kl 17 och än så länge går det bra. Visserligen har jag legat på soffan sen det där rycket och då får den ju vila. Annars är det värre. Jag vet lite grann hur jag kan beskriva känslan av ryggen nu. När jag just hade brutit den sa jag till ambulanspersonalen att det kändes ungefär som att jag hade jätteträningsvärk i ryggen. Det är nog ungefär samma känsla nu oxå när jag inte har korsetten, som träningsvärk som vägrar ge sig. Kan inte sitta på vanliga stolar med hård rygg heller, då vill kotan borra sig in där. Förhoppningsvis blir det bättre.

Halv 4 idag ska min läkare ringa mig. Får då höra hur det blir med sjukgymnasten då det var tänkt att jag skulle börja träna den här veckan men att det inte fanns någon tid förrän nästa vecka. Känns ju ohyggligt läskigt att börja jobba utan att musklerna i ryggen är tränade. Lite skillnad från 2-3 ggr på gym innan olyckan.

Sen till en jätteroligt nyhet! Igårkväll blev Henke och Erica föräldrar för första gången! Vi fick en bild i natt på en jättefin och söt liten pojke på 3800gr och 50cm. Ska bli jätteroligt att fara och träffa den lilla krabaten! Grattis till er!!

Grattis Erica och Henke!

So long!

Korsettlös

Idag är det första dagen som jag ska börja ta av mig korsetten. En timme idag och sen öka en timme per dag som jag ska vara utan den. Läkarn sa att jag skulle ta av mig den när jag var aktiv och inte bara låg och vila så tänkte att jag tar av mig den då när jag ska på affärn.

Nu var det 20 minuter sen. Jag kan inte ens beskriva hur läskigt det känns utan den. Många tror säkert att det är skönt att slippa bära den men det är faktiskt tvärtom. Från säkerheten till ovissheten. Kan bara försöka beskriva hur det känns. Först och främst känns det väldigt ostabilt, som nåt skört som sitter ovanpå underkroppen. Något som jag knappt vill röra. När jag sen cyklade iväg till affärn så känner man att kotan putar ut. Som att ni tänker er 3 kulor som ligger på rad och dom två yttersta inte vill ha med den mittersta utan trycker på denne så att den nästan ligger ovanpå dom andra. Som en pyramid ungefär. Givetvis är det inte så men det är så det känns. Väldigt otrevligt. Ömt är det oxå. Längtar till jag får ta på mig den igen, känna styrkan och orken. Jag förstår att det är svårt för er att förstå. Jag önskar er att för alltid slippa detta.

So long!

óðins- dagher

Idag är det onsdag. Onsdag (fornsvenska: óðins- dagher) är den veckodag som kommer efter tisdag och före torsdag och kallas ibland "lillördag". Ordet kommer ifrån "piglördagen", vilken inföll på onsdagar, det var då pigan enligt traditionen hade ledigt eftersom hon inte fick vara ledig på den riktiga lördagen.

Vilken underbar skön "värme" som var ute igår kväll! När Joel kom hem från jobbet fråga han om vi skulle gå ut och gå. Har killen blivit sjuk, tänkte jag eftersom han kanske inte är riktigt den som går ut på promenader. Men oj så skönt det var ute! Man fick lite utomlandskänsla även fast det inte riktigt var så varmt ute. Det doftade gott och solen sken fortfarande och man blev på bra humör. Riktigt härligt ändå med vår trots den korta vintersäsongen.

Idag bestämde jag mig för att fara ut en sväng eftersom det var så skönt igår. Tog cykeln till gammlia för att sedan gå resten av biten till jobbet. Anledningen till att jag cyklade och lämnade cykeln där var att jag tänkt handla ochsen ta bussen dit för att kunna cykla hem. Roligt att kolla in läget på jobbet. Äntligen har datorn kommit på plats så det är roligt :) Lämnade sjukintyget och handla sen på min favvoaffär i stan, Ica Mariehem, så fräscht där! Tog sen bussen till gammlia, lastade cykeln och hojade hem. Superskönt. Ska nu sätta mig en stund på balkongen i solen och läsa en bok tror jag.

Har oxå hunnit plocka ur diskmaskinen, satt in i diskmaskinen, handdiskat och stoppat in en tvättmaskin idag. Otroligt skönt att ha tvättmaskin i lägenheten, slippa tänka på tvätttider hit och dit. Bästa investeringen man kan göra om man har bostadsrätt!

Dagens middag blir korvsås med fjärilspasta. Blev så himla sugen! Låter som barnmat men mums så gott!

So long!

Städ- och ringdag

Trots det fina vädret har jag varit inne idag. Tog tag i alla kletiga fläckar på golvet som blev i fredags. Första gången det här året som jag gick ut tror jag. Riktigt trevligt :) Men när man väl börjat städa hittar man ju mer att göra så har även putsat fönstrerna ute, inne och mellan. Bra gjort av mig :)

Nu sitter jag och väntar på att försäkringskassan ska ringa upp mig för att höra hur det går med mina pengar.. Precis när jag nu satt och skrev fick jag samtalet, inom 30 dagar då de fått mina papper ska jag ha fått besked, dvs innan nästa vecka ska jag äntligen få några pengar!

Nu är det prat med mitt försäkringsbolag. Verkar vara ett himla ringande för att man ska kunna få prata med någon som vet nåt om mitt ärende. Drygt. Att allt ska vara så tjorvigt?

Har iaf ringt och fått veta att mina sjukintyg är skickade så nu måste det bli ett evigt ringande för att få tag på en sjukgymnast oxå som jag inte fått någon kallelse till än.

Så summan av kardemumman av idag blev en städ- och ringdag. Strax får även jag gå ut i det fina vädret!

So  long!

Lyckans år 2010?

Turen är inte riktigt på min sida i år. Inte nå småpotatis heller.. Helt ärligt vet jag faktiskt inte alls vad som skulle kunna va bra med det här året hittills?

Börjar året lite snyggt med att bryta ryggen. Hade förvisso tur i oturen då jag lika gärna kunde ha varit förlamad i benen om det tagit lite värre. En fin dag att fira alla hjärtans dag på. Lätt att vara efterklok. Var från början väldigt tveksam till att följa med på turen överhuvudtaget men for ändå. Innan avfärden påpekade jag att jag fortfarande inte köpt några skydd. Där fick jag. Har nu varit sjukskriven och gått med korsett i nästan 2 månader och ska ha den ytterligare ca 2 veckor. Är strax tillbaka på jobbet igen för att börja med 25%, nervöst. Men tiden läkar väl alla sår?


Sen kom vi nog till det värsta. Världens elakaste farbror är nog den jag har. Inte så att han är dum mot mig så men han är en riktigt elak och korkad man. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur men dom som känner mig och min släkt vet precis vad jag menar. Han vägrade iaf sälja deras hemman till min pappa så nu står vi utan husen och bara med vår stuga. Vad han ska med det till är det ingen som vet. Finns inga pengar att hämta och han är inte händig det minsta så kan knappast rusta upp till beboeligt. Det värsta är att han fattar inte själv att han har ingen släkt kvar. Ingen vill ju umgås med honom. Han är så utstött som han kan bli så alla tar ju avstånd från honom. Synd att vi inte fick det istället. Han är då hatad för all framtid.
Vet att tom farmor inte vill ha honom där. Hon spökade för oss på påsk. Medans vi var borta över dagen var det "någon" som varit in i sovrummet och öppnat garderoben som det står hans namn på. Ett tecken på att hon vill att han ska ta sina saker och fara därifrån, tolkar jag det som. Alla andra hade varit ute så är omöjligt att någon annan varit in där. Jag litar på min farmor. Hoppas hon kan ordna upp detta och få honom att inse att hemmanet betyder så otroligt mycket för oss! Inte bara pappa utan även för oss barn. Skulle betyda så himla mycket! Håll tummarna att ändring sker. Vet inte vad som skulle få solen att skina annars..


Jävligheterna bara ramlar in en efter en. Visserligen var det ovan det värsta men finns mer att plocka fram.
Berättade förut tex att min kamerat gått sönder. Inte det roligaste utgiften då jag varit helnöjd med den hela tiden.
Fick deklarationen idag som visade sig att jag måste betala restskatt. Precis det jag behövde! Det är så surt när revisorn säger att det är rätt draget och jag ändå måste betala tillbaka, och det inte lite! Har ju även lägenheten som jag får skattereduction på, hur mkt hade det inte blivit om jag inte haft den? Näe, första som måste ändras på när jag börjar jobba, dra mer skatt.
Har fortfarande inte fått några pengar från försäkringskassan. Kan säga att pengarna börjar sina när jag inte fått några pengar sen februari. Än så länge är jag inte pank men inte kul att ta av sparade pengar. Får bara hoppas att dom dyker upp snart. Jag lever snålt men inte fattigt. Mest dryga är bara hyran. Men jag överlever..

Tur är iaf att jag har en snäll mamma. Hon bjöd mig på lunch igår hemma hos henne, blomkålsmos och korv, superdupergott! Idag bjöd hon mig även på lunch ute på stan och jag fick oxå en kjol. Snacka om snäll! Kunde inte suttit bättre till i min plånbok iaf. Tack så mycket mamma!!

So long!

Konstiga människor

Det finns då konstiga människor även i Sverige.



So long!

Påsken '10

Påsken '10 blev på två ställen för oss iår. Först for vi till Långvattnet och var med min släkt och sen till Bielite för att vara med Joels familj.

Skärtorsdagen började med att jag for till läkarn för att höra en bedömning av mina röntgen bilder. Han sa att dom såg ovanligt bra ut för att bara ha gått med korsett i 6,5vecka så det var ju roligt. Ska dock gå med korsetten hela dagarna i 2 veckor till. På tredje veckan ska jag börja gå till sjukgymnasten och trappa ner med korsetten en timme åt gången/dag. Efter den veckan kommer jag att börja jobba igen. Dock bara på 25% men känns ändå nervöst. Jag hoppas att det går bra, får jag tillbaka muskler i ryggen igen kanske det ordnar sig. Just nu gör det ju ont bara man diskar, men han vet nog vad han talar om.


Efter läkarn bar det iväg till Långvattnet. Kom fram, lastade av och packade in i röda huset där vi skulle sova. Faster bjöd på ärtsoppa och punsch så vi gick dit och joinade upp resten av påskfirarna. Alltid lika trevligt att träffas igen! Ärtsoppan var dessutom supergod, tyckte tom Joel som inte är så förtjust i ärtsoppa. När alla var mätta och belåtna gick vi till Erik och dom i vita huset och lyssnade på musik och hade allmänt trevligt.


Långfredagen bar det av till Holmsjön. Var lite växlande molnighet och sol. Från början var det mest sol men ju längre tiden gick blev det mer och mer moln vilket resulterade i att det blev ganska kallt ute. Jag klarade faktiskt av att köra skotern själv, dock med hjälp att dra igång. På släta ytor kunde jag sitta men för det mesta blev det stående, inte lika stabilt men mycket bättre för ryggen. Iår var det rätt mycket vatten på Holmsjön även fast påsken var tidig iår, dock inga problem för 550n. :)



Middagen bjöd pappa och Katrin på. Påskbuffé. Mums! Pappas jansson är inte dålig må jag säga! Slår allt och alla! Dukat upp hade dom gjort i tvrummet där jag, Joel, Faster, Christer, Erik, Britta, Bengan, Sandra och Mattias blev bjudna. Väldigt mysigt. Till efterrätt hade jag gjort den traditionella påsktårtan. Eller traditionella vet jag kanske inte, är ju olika varje år men en påsktårta ska det vara! Årets tårta blev sisådär. Den smakade bra men blev lite väl "flytande". Men alla tyckte om den iaf. Hade tyvärr ovanligt lite bilder från middagen.


På kvällen var det ostadigt om det skulle bli något LP-discho eller inte. Arrangörerna var väldigt trötta. Men efter lite påtryckningar från gäster blev det av. Och kul var det! Smala kusin Robban dök även upp i sin finaste utstyrsel. Är det påsk så är det! Dock blev jag trött väldigt fort men annars var det roligt. Fullt hus kan man säga. Roligt att alla sluter upp till såna saker!


påskafton hade vi bestämt oss för att fara vidare till fjällen och Bielite. Vägen dit gick bra men usch så lerig grusvägen blivit, skotrarna såg inte fina ut. När vi väl kom upp var det ingen där men bara strax efter vi packat upp allt dök dom upp, bra tajming. Till middagen blev det 3rätters av Malin och Marcus. Västerbottenspaj till förrätt, Lax med bulgursallad till varmrätt och bär och glass till efterätt. Mycket gott. Joel åt oxå trots att han hatar fisk. Blir riktigt stolt över honom när han nu tom vågar smaka. Han blir bara bättre och bättre än när jag först träffade honom. Paltkoma blev det efter detta. Sen blev det en lugn sittning i bastun. Tidig kväll där efter.


Påskdagen fick en tidig morgon. En liten Leo vaknar varje morgon 07.15 så då är det inte mycket sovande man får. Tycker dock inte det gör så mycket när vi ändå kommer i säng vid 12 och sen kan vi utnyttja hela dagen istället. Var mulet väder när vi for men strax efter vi kommit fram till "solgropen" sprack det upp och blev jättefint väder. Solen bara stekte så jag brände mig i ansiktet. Lite jobbigt i ryggen att sitta still och obekvämt så länge men är bara att vila upp sig när man kommer hem istället.
Middagen för dagen stod jag och Joel för. Eller, rättare sagt var det väl mer Joel än jag. Joels kyckling med pasta är väl typ de vi brukar kalla det. Är superduper gott recept han hittat på själv så jag tänker inte avslöja nåt ;) Blev smått koma efter det oxå så tittade lite på tv och sen spelade spel för att avsluta i bastun igen. Jag har upptäckt att det inte är så lätt att basta heller då jag inte kan ha korsetten på mig, rätt påfrestande för ryggen det med. Suck. Jobbigt läge.


Annandag påsk blev det hemfärd. Var inte så bra väder på morgonen så packade ihop och lastade allting. Killarna for iväg på en sista skotertur och medans dom var borta sprack det upp. Blev jättefint väder och vi gjorde lunch utanför stugan bara. Jättefint. Lämpligt till vi skulle fara mulnade det på så det blev perfekt åkväder.

Sammanfattningsvis har det varit en jättetrevlig påsk trots alla omständigheter. På minus- och dyr listan ligger min kamera och Joels mobil på. Utan anledning har båda slutar fungera. Joels slutade natten mellan långfredag och påskafton. På morgonen när vi vaknade lös inte hans display. Det gick dock att svara i den när det ringde. Men ingenting annars. Drygt.
Min kamera slutade fungera natten mellan påskdagen och annandag påsk. Därför jag inte lagt upp några bilder den dagen. Oxå helt utan anledning slutade den fungera. När jag skulle slå på den på dagen gick det bara inte, trots fullt batteri. Idag när jag fipplat lite med den har jag klurat ut att det måste vara nåt med själva knappen. Ibland kan jag få på den men då stänger den av och på av sig själv ett par gånger. Lite opålitlig just nu. Drygt. Blev en smådyr påsk då.

So long!

RSS 2.0